Šaranović ostao kratkih rukava, Braća Pivac preuzela Kraš

Skupština Kraš ESOP-a danas je prodala sve svoje dionice “Kraša” Mesnoj industriji braće Pivac, prenose hrvatski mediji, čime je, kako se navodi, spriječeno da kompaniju preuzme srpski biznismen Nebojša Šaranović.

Budući da Kraš ESOP ima 18 odsto dionica, Mesna industrija braće Pivac će sada imati 49,18 odsto udjela i tako postati većinski vlasnik s većinom dionica s pravom glasa.

Radnicima će Pivac platiti najmanje 860 kuna po dionici, a obavezali su se i da ih neće prodavati trećoj osobi bez garancije radničkih prava, prenosi Index.

Takođe moraju zadržati sva prava radnika iz kolektivnih ugovora i drugih dokumenata koji se tiču radničkih prava.

Tako je spriječeno preuzimanje “Kraša” koje je pokušao biznismen Nebojša Šaranović, koji je, kako se navodi, krenuo u „agresivno“ preuzimanje dionica i sa više od 45 miliona eura došao do 25,7 odsto udiela.

Ranije je javljeno da se na radnike “Kraša” vrši pritisak da ne prodaju dionice srpskom biznismenu Nebojši Šaranoviću, mada je on dao daleko najbolju ponudu i podigao cijenu “Krašovih” dionica sa 400 kuna (oko 54 eura) na više od 1.000 kuna (oko 134 eura).