Kako sve hoteli pokušavaju da privuku buduće goste

Travel

Ako unaprijed rezervišete i platite boravak u nekom luksuznom hotelu prektično ulažete u svoje buduće putovanje i za manje novca dobijete mnogo više. Brojni hoteli daju ponude u kojima nude mogućnost kupovine poklon bonova za buduće boravke, a vrijednost će im rasti sve do trenutka kada odlučite da ih iskoristite, prenosi portal Seebiz.eu.

Web stranica “Buy Now, Stay Later“, podstiče ljubitelje putovanja da kupuju “hotelske obveznice”, kako bi podržali hotelsku industriju u ovom teškom periodu.

Ovom “Buy Now, Stay Later” inicijativom, hoteli širom svijeta omogućuju gostima da kupuju hotelske obveznice sada u obrocima od 100 dolara (92,16 €). Kada budući gosti rezervišu boravak za neki kasniji datum, a najviše nakon 60 dana, oni će dobiti dodatnih 150 dolara (€ 138.25) na kupljenih 100 dolara.

Još jedna web stranica, Hotel Credits, koju je osnovao Porter & Sail, koji pruža usluge nezavisnim hotelima ima slične podsticaje. Hoteli navedeni na njihovoj stranici nude poklon bonove, najčešće u vrijednosti 300 dolara za kupovinu od 200 USD, a u većini slučajeva kredit se može koristiti u svim hotelima, uključujući njihove barove, restorane i trgovine.

“Svi se možemo složiti da će se putovanja i smještaj u hotelu vratiti u nekom trenutku, iako niko od nas ne zna kada”, kaže Porter & Sail.

“Ova ideja je dobra i za hotele i njihov opstanak na tržištu a za putnike, to znači ostvariti san o putovanju u bliskoj budućnosti. Bez rizika, jer ćemo odobriti povrat novca ako se hotel zatvori”, poručuju.