The Economist otpušta 1.300 radnika

Finansije

Takođe, zbog uticaja pandemije na tržištu štampanih medija, kompanija “The Economist” je odlučila da njihov časopis za kulturu i stil života “1843” ubuduće izlazi samo u digitalnom formatu.

Dvomjesečnik “1843”, nazvan po godini osnivanja, a poznatiji i kao sestrinski list časopisu “The Economist”, koji je od 2016. rebrendiran u “Intellegent Life” više neće biti prodavan u štampanom formatu, već će naredni broj avgust/septembar izaći samo u digitalnom obliku.

Kako navodi PressGazette, otpuštanjima neće biti pogođeno uredništvo grupacije The Economist, već će se rezovi odnositi na događaje, nova rješenja za klijente, kao i na marketinšku agenciju TVC koja je dio medijske grupacije.

Portparol grupacije izjavio je da je donesena teška odluka o restrukturiranju kompanije i smanjenju broja položaja i radnih mjesta u dijelovima koji su najaviše pogođeni pandemijom, prenosi Seebiz.eu.

“Svaki naš odlazeći kolega bio nam je od velikog značaja da izgradimo posao koji imamo danas i odlazi s našom velikom zahvalnošću i obećanjem da ćemo nastaviti da gradimo kompaniju na ostavštini koju su ostavili za sobom”, kazao je portparol grupacije.