Ovaj auto je toliko moćan da je njegova vožnja ilegalna

Automobil

Zbog toga, ako ga kupite, Lamborghini preporučuje da ga pustite firmi da ga čuva u posebnoj garaži u njenom sjedištu u Italiji.

Vlasnici će imati pristup sigurnosnoj web kameri kako bi mogli pregledati automobil kad god požele.

Ako žele voziti automobil, Lamborghini će organizovati njegovo prevoženje na gotovo bilo koju trkačku stazu na svijetu, a vlasnik će tamo moći da ga vozi.

Lamborghini će takođe osigurati profesionalnog vozača trkačkih automobila koji će vlasnika podučiti kako postići najveću brzinu i uživanje u svom superautomobilu s pogonom na V12.

Kompanija će tokom cijele godine biti domaćin nekoliko posebnih događanja kako bi se vlasnici Essenze SCV12 okupili i uživali u svojim automobilima kao grupa.

Samo 40 automobila biće proizvedeno. Kupci su već potpisali ugovore za većinu njih, ali nekoliko je ostalo na raspolaganju, rekao je Lamborghinijev glavni inženjer Maurizio Reggiani.

Lamborghini nije objavio cijenu za Essenza SCV12, ali Reggiani je rekao da će to biti cijena slična ostalim modelima limitiranog izdanja, poput Lamborghinija Centenario i Sián, koji su prodavani za 1,9 miliona, odnosno više od 2 miliona dolara.

– Ovaj je automobil poput posebnog pasoša u najekskluzivniji svijet Lamborghinija – rekao je Reggiani.

Essenza SCV12 ima najmoćniji V12 koji je firma ikad proizvela. 6,3-litarski motor je “prirodno aspiriran”, što znači da nema turbopunjače ili superpunjače, mehaničke uređaje koji pumpaju vazduh u motor da poveća snagu.

Uprkos tome, proizvešće preko 818 konjskih snaga. Reggiani je rekao da mehanički kompresori vazduha ne bi pružili onu vrstu zvuka i performansi koju kupci očekuju od Lamborghinija.