Mastercard i PayPal omogućili Instant Transfer na osam evropskih tržišta

Tehnologija

Usluga je sada dostupna u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Njemačkoj, Italiji, Rumuniji, Sloveniji, Španiji i Velikoj Britaniji. Na tržištima gdje je sada dostupan ovaj alternativni način unovčavanja sredstava sa računa, već je postojala velika potražnja od strane Pay Pal korisnika.

Koristeći Mastercard Send™ tehnologiju, Instant Transfer omogućava PayPal korisnicima da u realnom vremenu prebace sredstva sa PayPal novčanika na svoje Mastercard kartice. Primanje sredstava na platnu karticu, poput debitne, može biti pogodno za korisnike koji obično lakše pristupaju podacima na svojoj kartici nego detaljima na bankovnom računu, dok izdavaoci Mastercard kartica dobijaju priliku da više angažuju potrošače i tačnije prate protok novca.

Mastercard Send je aplikacijski servis u okviru Mastercard seta servisa koji omogućavaju pojedincima i organizacijama da šalju i primaju novac na način koji oni odaberu bilo kada i bilo gde, pri čemu se sredstva mogu prenositi sa jednog na drugi bankovni račun ili sa jedne na drugu kartičnu liniju, kao što je slučaj sa ovom PayPal funkcijom.

Novi način unovčavanja sredstava sa računa u realnom vremenu takođe je korisna alternativa za PayPal poslovne korisnike, jer brzina transfera i brži pristup zaradi poboljšavaju likvidnost i priliv novca.

Dejvid Dešamp, viši potpredsjednik sektora za digitalna plaćanja i Mastercard Labs za Evropu u kompaniji Mastercard napominje: „Ovo proširenje našeg dugogodišnjeg partnerstva sa kompanijom PayPal je još jedan korak u nastojanju da svima kojima i inače pružamo usluge obezbijedimo još više izbora. Srećni smo što koristimo zajedničku ekspertizu i iskustva iz oblasti platnih inovacija kako bismo olakšali živote našim korisnicima u Evropi. Korisnici sada mogu odabrati način na koji žele da prebacuju sredstva, a da se pritom ne prave kompromisi po pitanju brzine, praktičnosti i sigurnosti.”