Twitter sprema novi servis koji će korisnicima omogućiti dodatni izvor zarade

TECH

Ekipa iz Twittera odlučila je da pređe s riječi na djela. Nakon što smo dugo slušali o novim opcijama kojima bi privukli korisnike i poboljšali iskustvo korištenja, odnosno kojima bi unovčili veliki broj korisnika, prošle nedjelje predstavili su i pretplatnički servis Twitter Blue. Za sada je Blue dostupan samo u Kanadi i Australiji te će na tim tržištima kompanija ispitati kakav je interes za takvim oblikom pretplate. Takođe, još ranije predstavili su opciju za davanje napojnice korisnicima za njihove objave na Twitteru – Tip Jar.

No to nisu jedini noviteti na kojima je ekipa iz Twittera radila u posljednje vrijeme. Još ranije mrežom su kružile glasine o opciji superpratilaca preko koje bi korisnici s velikim brojem pratilaca mogli početi naplaćivati pristup dodatnom sadržaju. Osnovno iskustvo korištenja Twittera trebalo bi ostati nepromijenjeno, no pratioci će za određeni mjesečni pretplatnički iznos dobiti mogućnost pristupa dodatnom sadržaju.

Ako je vjerovati Jane Manchun Wong, čije su se informacije o toj društvenoj mreži do sada pokazale prilično preciznima, program Super Followers biće omogućen samo za korisnike koji imaju više od 10 hiljada pratilaca i koji su u posljednjih 30 dana objavili najmanje 25 tvitova te su stariji od 18 godina. Takvi će korisnici, dakle, svojim najvjernijim pratiteljima – onima koji su spremni da plate pretplatu, dati pristup nekom bonus sadržaju te će najvjerovatnije biti riječ o ekskluzivnim tvitovima, smatra Wong.

Noviteti koje je Twitter predstavio, a i oni koje trenutačno još razvija, trebali bi uicati na povećanje popularnosti te društvene mreže. Iz kompanije se nadaju kako će privući nove korisnike, ali i kako će postojeći korisnici, pogotovo oni s većim brojem pratilaca, postati aktivniji jer će moći početi da zarađuju od svoje aktivnosti na toj mreži.