Netflix će uskoro u ponudi imati video igre

SHOWBIZ

Popularna TV video platforma Netflix, uskoro će ponuditi i game streaming uslugu. Prema informaciji koju donosi Bloomberg, kompanija je angažovala Mikea Verdua, bivšeg direktora u Oculusu i Electronic Artsu kao potpredsjednika game developmenta.

Verdu je u Facebooku bio potpredsjednik divizije za AR i VR, gdje je radio s developerima za Oculus Rift, Quest i Go, a u Electronic Artsu je vodio diviziju EA Mobile i bio nadređen timovima koji su između ostaloga radili igre Star Wars: Galaxy of Heroes, SimCity BuildIt, Plants vs. Zombies i Sims Free Play.

Prema ovoj informaciji Netflix će u predstojećim mjesecima oformiti svoj gaming tim, a prve igre koje ćete moći igrati online streamingom pojaviće se iduće godine.

Treba reći da Netflix nije potpuno neiskusan po pitanju gaminga jer je već razvijao igre rađene prema popularnim TV serijama za mobilne uređaje i konzole.

Bloomberg kaže da kompanija neće razviti zasebnu platformu za igre, već ćete u okviru one koju koristite za gledanje filmova i serija dobiti novu sekciju s igrama i za to nećete morati ništa dodatno da plaćate.

Hoće li za igranje razviti neki svoj kontroler još nije poznato.