TikTok postao aplikacija sa najviše preuzimanja globalno

Tehnologija

Na osnovu globalne analize, koju je obavio Nikkei, TikTok je zvanično prevazišao Facebook, Instagram, WhatsApp i sve druge aplikacije za razmjenu poruka i postao je najviše preuzimana aplikacija iz domena društvenih mreža na svijetu.

Do ove godine, Facebook je držao ovu titulu i čak je uspijevao da ostvaruje rast tokom godina. TikTok se pokazao kao pritajeni favorit, koji je bilježio rast izuzetnom brzinom i postao je omiljena mreža za korisnike Generacije Z.

TikTok je popularizovao novi trend za video formate, a ovu taktiku su tokom godina prihvatile i druge aplikacije iz segmenta društvenih mreža. Moućnosti, koje TikTok platforma pruža su neograničene, a platformi su se pridružila i brojna poslovanja, preduzeća kako bi promovisali svoje proizvode ili usluge, kao i da bi ponudili zabavu korisnicima.

Druge platforme, koje su uvidjele popularnost formata koji je popularizovao TikTok, takođe su kreirale svoje servise koji imitiraju ovaj stil. Tako imamo Instagram Reels i YouTube Short, koji uz glavnu platformu nude dodatne servise sa video klipovima kratkog formata.

Prema izvještaju NikkeiAsia, COVID-19 pandemija je poslužila kao značajan podstrek u popularnosti TikTok-a, zbog toga što je veliki broj ljudi ostao zaglavljen u svojim domovima sa limitiranim opcijama za zabavu. Takođe, mnogi poznati umjetnici su se okrenuli ovoj platformi nakon otkazivanja svojih nastupa i turneja.

Izvor: PhoneArena