Facebook produžio rad od kuće do 2022. godine

Ekonomija

Kompanija Facebook odložila je povratak svojih zaposlenih u kancelarije do sljedeće godine jer ekspanzija delta varijante korona virusa mijenja planove za ponovno otvaranje širom zemlje.

„Podaci, a ne datumi pokreću naš pristup povratku u kancelarije. Imajući u vidu nedavne zdravstvene podatke koji pokazuju sve veći broj slučajeva zaraze Covid-19 naši timovi u SAD neće morati da se vrate u kancelarije do januara 2022. godine“, saopštila je kompanija, dodajući da će se to primjeniti i u nekim drugim zemljama, prenosi CNN.

Mnoge od najvećih kompanija tehnološke industrije, koje su bile među prvima koje su zatvorile svoje kancelarije prošle godine na početku pandemije, odredile su septembar kao cilj za povratak na radna mjesta. Sada ove kompanije odlažu povratak, a u nekim slučajevima traže da se zaposleni vakcinišu pre nego što se vrate u kancelarije.

Odluka kompanije Facebook uslijedila je nekoliko dana nakon što je Amazon najavio da odlaže povratak korporativnih zaposlenih do 3. januara iduće godine, a druge, poput kompanija Google, Apple, Uber i Microsoft odgodili su povratak u septembru za oktobar.