Sedam najskupljih razvoda svih vremena

Living

Bill i Melinda Gates nedavno su odlučili da slijede različite puteve, poslije čitavih 27 godina braka. “Nakon dugog razmišljanja i napornog rada, odlučili smo da okončamo svoj brak. Više ne vjerujemo da možemo da evoluiramo kao par u sljedećoj fazi naših života. Tražimo poštovanje porodične privatnosti”, saopštio je par javno, nakon odluje o razdvajanju.

„Zlatni“ razvod i bogatstvo koje dostiže 130 milijardi dolara, uključuje imanja u pet američkih država, privatni avion, impresivnu umjetničku kolekciju i bezbroj luksuznih automobila.

Jeff Bezos & MacKenzie Scott

Do sada su prvo mjesto na ovoj listi držali Jeff Bezos i MacKenzie Scott. Par se zvanično razveo 2019. godine, suočavajući se sa nekoliko problema već duže vrijeme, a osnivač i izvršni direktor Amazona, koji je 2018. proglašen najbogatijim čovjekom na svijetu, bio je prisiljen da plati sumu od 38 milijardi dolara svojoj bivšoj supruzi koja je tako postala jedna od najbogatijih žena na svijetu. Bivši par upoznao se 1992. godine, kada je MacKenzie Scott bila pomoćnik Jeffa Bezosa i nakon tri mjeseca veze, njih dvoje su odlučili da se vjenčaju i presele u Sijetl 1994. godine, a tokom braka dobili su četvoro djece.

Rupert Murdoch & Anna Maria Mann

Rupert Murdoch je dobro poznat u medijima i tokom 31 godine bio je u braku sa škotskom novinarkom Annom Mariom Mann. Međutim, 1999. godine objavili su odluku o razvodu. Mann je dobila iznos od 1,7 milijardi dolara i oko 110 miliona gotovine i ovo je u suštini jedini detalj koji je postao poznat od njihovog razvoda. Mann je bila Murdochova druga supruga i otprilike šest mjeseci nakon njihovog razvoda udala se za Williama Manna, dok je Rupertu trebalo samo 17 dana da nađe Wendi Deng, novu izabranicu srca.

Tiger Woods & Elin Nordegren

Tiger Woods je napisao svoju istoriju u golfu i zapravo je povezao sopstveno ime sa ovim sportom, međutim u njegovom ličnom životu stvari se nijesu odvijale baš onako kako je želio. Poslije šest godina braka sa Elin Nordegren, Woods je bio prinuđen da plati 710 miliona dolara, a Šveđanka je krenula u novi život daleko od žiže pažnje. Bivši par se upoznao 2004. godine, kada se Nordegren preselila u SAD iz Švedske i razveli su se 2010. godine.

Michael Jordan & Juanita Vanoy

Još jedan snažan čovjek, sa sjajnom pričom koji nije uspio da održi brak u životu. Michael Jordan i Juanita Vanoy objavili su svoju odluku da idu odvojenim putevima 2006. godine. Prvi razvod se zamalo desio 2002. godine, ali tada je par uspio nakon mnogo napora da “spasi” svoj brak. Drugi put, međutim, stvari nijesu bile tako lake i konačno su se razišli, a Vanoy je dobila sumu od 168 miliona dolara.

Song Joong-ki & Song Hye-kyo

Vijest o razdvajanju para SongSong, kako su bili poznati široj javnosti, šokirala je cijelu Aziju. Song Joong-ki i Song Hye-kyo odlučili su da se razvedu nakon samo dvije godine braka, s tim što su poznate ličnosti pokušale da detalje o razvodu i finansijske uslove čuvaju van žiže javnosti, dok je njihova zajednička imovina iznosila 86,5 miliona dolara. Njih dvoje su se upoznali 2015. godine kada su zajedno igrali u “Descendants of the Sun” i odmah su započeli tračevi o njihovoj vezi. U junu 2017. objavili su da su se vjerili, međutim, tačno dvije godine kasnije, uslijedio je „zlatni“ razvod, koji je „podigao na noge“ cijelu Aziju.

Chey Tae-won & Roh Soh-yeong

Veoma loš razvod, pri čemu su obje strane izvedene na sud radi odvajanja zajedničke imovine. Roh Soh-yeong tražila je značajan dio novca koji su stekli ona i njen suprug, a njihovo ukupno bogatstvo dostiglo je milijardu dolara.

Harrison Ford & Melissa Mathison

Na spisku najskupljih razvoda nalazi se i ime Harrisona Forda. Poznati holivudski glumac razveo se od Melisse Mathison 2004. godine, sa kojom je bio u braku od 1983. Razvod je koštao američkog glumica oko 118 miliona dolara, dok je Mathison preminula u novembru 2015. godine u 65. godini u Los Anđelesu.

Izvor: Harpersbazaar.rs