Stručnjaci prognoziraju da će cijena bitcoina iduće godine dostići 100.000 dolara

Valuta

Vrijednost bitkoina bi početkom naredne godine mogla da dostigne i premaši 100.000 dolara, smatra Grejem Dženkin, direktor CoinList-a, platforme za transakcije kriptovalutama.

Razlog za optimizam ove vrste on pronalazi u povjerenju korisnika u ovu kriptovalutu. Dženkin podsjeća da njena vrijednost konstantno raste od 20. oktobra, od kada su na tržište lansirani fjučersi bitkoina. Posle toga ova kriptovaluta je konstantno rasla, da bi sada dostigla rekordnu vrijednost od 66.000 dolara.

Dirktor CoinList-a međutim nije jedini koji od bitkoina ima velika očekivanja. Još neki analitičari i investitori smatraju da će on premašiti psihološku granicu od 100.000 dolara, zahvaljujući između ostalog, i inflaciji koja nam u narednom periodu predstoji. Oni smatraju da je bitkoin sigurna luka u ovakvim vremenima.

Ipak, kao i kod svakog ulaganja, i ovdje se treba voditi onom starom izrekom o stavljanju jaja u različite korpe, jer kriptovalute veoma brzo mijenjaju trend rasta i redovno beleže ogromne fluktuacije, čemu smo svjedočili i cijele ove godine.