Payten nastavlja širenje e-commerce poslovanja akvizicijom WSPay-a

Investicije

Kompanija Payten kupila je 100 posto učešća u kompaniji WSPay, jednom od prvih Payment Gatewaya u Evropi.

WSPay je osnovan 2004. godine s vizijom da omogući plaćanje roba i usluga u stvarnom vremenu. Akvizicija je u skladu s Paytenovom strategijom da trgovcima i krajnjim kupcima ponudi najsigurnije i najinovativnije načine plaćanja.

Danas je WSPay jedan od vodećih i tehnološki najnaprednijih regionalnih pružilaca platnih usluga usmjerenih na e-trgovinu. Detaljnije, kao jedna od vodećih kompanija u inovacijama vezanim uz online plaćanje, WSPay se specijalizovao za izradu modula prilagođenih potrebama web-shopova i raznih drugih vrsta poslovanja, kao što su online rezervacija, prodaja avionskih karata, prodaja ulaznica i rezervacija smještaja.

Emir Dizdarević, direktor WSPay-a, izjavio je: – Naša misija je osigurati online poslovanje modernim digitalnim metodama plaćanja i integraciju AI u poslovne procese i digitalne kanale plaćanja. Pridruživanjem Paytenu stvorili smo sinergiju koja će nam pomoći da otvorimo nove poslovne prilike i našim klijentima pružimo najkvalitetnije usluge.

– Ova akvizicija dokazuje da je naša kompanija neprikosnoveni lider u području platnih usluga u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i regiji. Činjenica da su nam se na našem putu sa svojom stručnošću i iskustvom pridružili stručnjaci iz WSPay-a me posebno veseli. Provođenje našeg sinergijskog plana trgovcima će omogućiti još bolju uslugu i omogućiti tehnološke inovacije koje će definisati budućnost industrije e-trgovine, rekao je Damir Čaušević, E-Commerce direktor Paytena.

Kao jedna od vodećih kompanija u inovacijama i kreator novih načina online plaćanja od 2004. godine, WSPay je postao PSP (Payment Service Provider) koji omogućava povezivanje različitih prodajnih kanala s jednom ili više kompanija koje izdaju kartice, koristeći različite načine plaćanja.
WSPay omogućava prihvatanje raznih kartičnih brendova i alternativnih načina plaćanja hiljadama trgovaca širom regije.

Payten, članica Asseco South Eastern Europe (ASEE), nastala je izdvajanjem poslovne jedinice za plaćanje ASEE. Kompanija nudi kompletna rješenja iz područja payment industrije za finansijske i nefinansijske institucije pružajući najviši nivo stručnosti, održavanja i podrške kroz cijeli portfolio rješenja i usluga. Posluje u području e-trgovine, mPayments, sigurnosnih rješenja za plaćanja, obrade transakcija, usluga povezanih s bankomatima i POS-om. Payten je prisutan u 14 zemalja širom svijeta i zapošljava gotovo 1.300 ljudi.