Mike Tyson ušao u novi biznis

SHOWBIZ

Mike Tyson, bivši bokserski šampion, lansirao je svoju liniju proizvoda od kanabisa.   On je rekao za CNBC da ga kanabis čini “drugačijom osobom” i da lansira svoju Tyson 2.0 liniju kanabisa kako bi pomogao drugima koji traže emocionalno i fizičko olakšanje.

– Ovdje se zapravo radi o ljubavi prema medicini. Posvetio sam mnogo vremena poljoprivredi i otkrivanju pravog soja – rekao je suosnivač i glavni direktor brenda Tyson 2.0.

Bivši svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji dodao je: “Postalo je prilično složeno, ali ovo je najbolje vrijeme u mom životu.”

Tyson 2.0 lansiran je u petak u Coloradu kroz partnerstvo s Columbia Care, američkim multi-državnim operaterom koji trenutno vodi 99 prodavnica u 16 država. Brend Tyson 2.0 počet će prodavati vrećice kanabisa od 1 unce s različitim sojevima – uključujući popularni “Maui Wowie” – s različitom jačinom, po cijeni od 89,95 dolara.

Prosječna cijena unce kanabisa u SAD-u u novembru je 82 dolara, prema podacima Cannabis Benchmarks. Tyson 2.0 planira prodavati džointe i pakovanja od 3,5 grama u narednim mjesecima.

– On ne stavlja samo svoje ime na proizvod. Nećemo staviti proizvod na tržište osim ako Mike ne odobri – rekao je izvršni direktor Tysona 2.0 Adam Wilks za CNBC.

Tyson je uključen u proces istraživanja i razvoja, dodao je Wilks.

– Mike zapravo bira sojeve koje preferira, a ‘Sour Diesel’ i ‘The Toad’ su mu neke od omiljenih sojeva – rekao je.

– Moj najbolji soj je “Sour Diesel” – rekao je Tyson sa smiješkom objašnjavajući svoj cilj stvaranja novog i dubljeg odnosa sa svojim obožavateljima kroz kanabis.

– To je snažna veza s kupcem – dodao je.