Dionice Facebooka pale za 20 posto

COMPANY

Dionice Facebooka, odnosno matične kompanije Meta, pale su za više od 20% u produženom trgovanju u srijedu nakon što je firma izvijestila o razočaravajućoj zaradi, dala slabe smjernice i rekla da je rast korisnika stagnirao.

Ostvareni su prihodi od 33,67 milijardi dolara u četvrtom kvartalu 2021. naspram očekivanih 33,4 milijarde dolara, prema Refinitivu. Facebook je također propustio procjene s brojkama korisnika.

  • Dnevni aktivni korisnici: 1,93 milijarde naspram 1,95 milijardi koje analitičari očekuju, prema StreetAccountu
  • Mjesečno aktivni korisnici: 2,91 milijardi naspram 2,95 milijardi koje očekuju analitičari, prema StreetAccountu

Firma, koja je nedavno preimenovana u Meta, izdala je razočaravajuće smjernice za prvo tromjesečje, osim što je u četvrtom tromjesečju profit i broj korisnika manji od očekivanih.

Broj dnevnih aktivnih korisnika na Facebooku bio je neznatno manji u četvrtom tromjesečju u odnosu na prethodno tromjesečje, što je označilo njegov prvi zabilježeni tromjesečni.

Facebook je rekao da će prihod u prvom tromjesečju biti 27 do 29 milijardi dolara, dok su analitičari očekivali prodaju od 30,15 milijardi dolara, prema Refinitivu. To bi značilo rast od 3 do 11 posto u odnosu na prethodnu godinu.