Hemofarm novim rekordima obilježio 63 godine poslovanja

BUSINESS KLUB

Hemofarm, regionalni farmaceutski lider u čijim je pogonima, u prošloj godini, proizvedeno rekordnih 308 miliona pakovanja gotovih proizvoda i više od 7,1 milijardi jedinica obilježio je 63 godine uspješnog poslovanja. Sloganom „Brinemo o zdravlju ljudi. Brinemo o održivoj budućnosti“, kompanija ističe da je briga o zdravlju ljudi i promocija humanosti jedan od najvažnijih zadataka.

– U 2023. ušli smo sa još ambicioznijim planom da prebacimo 315 miliona pakovanja gotovih proizvoda, što bi predstavljalo i novi proizvodni rekord. Takmičimo se sami sa sobom i sve što postižemo, postižemo kao jedan tim. Pored rekordne proizvodnje koju ostvarujemo iz godine u godinu, ostali smo regionalni tržišni lideri u izuzetnom izazovnom vremenu. Nastavili smo da ulažemo u ljude, procese, inovacije u proizvodnji i širenje portfolija najsavremenijim lijekovima – rekao je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger naglasivši da se dugoročno održivi pristup ni jednog trenutka nije izgubio iz vida.

Proteklu godinu obilježilo je i upotpunjavanje portfolija, posebno na polju kardiologije i biosimilara. Hemofarm je postala jedina kompanija u BIH sa potpunom antitrombocitnom terapijom kojom se pruža pomoć osobama nakon moždanog i srčanog udara. Prateći svjetske preporuke, danas se u portfoliju, pored Midol Protecta i kolpidogrela, nalaze najsavremeniji lijekovi koji sprečavaju stvaranje tromba, kao i dva biosimilara širokog terapijskog spektra.

Jubilarne zahvalnice, povodom 30 godina postojanja i brige o zdravlju ljudi, uručene su Fondaciji Hemofarm, te Hemofarmu d.o.o. Banjaluka i Pogonu injekcionih proizvoda iz Vršca za 20 godina uspješnog rada.

Hemofarm je počeo sa radom u Vršcu 1. juna 1960. sa svega 30 zaposlenih, a 63 godine kasnije kompanija je lider u regionu i sa oko 4000 zaposlenih posluje globalno, na četiri kontinenta. Pored Srbije, gdje su proizvodni pogoni u Vršcu, Šapcu i Dubovcu, Hemofarm proizvodi svoje visoko kvalitetne farmaceutske proizvode i u Banjaluci (Bosna i Hercegovina) i Podgorici (Crna Gora). Od 2006. od kada je dio STADA grupe, ova farmaceutska kompanija investirala je 420 miliona eura u modernizaciju pogona, opremu i nova postrojenja Hemofarma.

Porodični dan za djecu i zaposlene

Povodom rođendana kompanije, u vršačkoj fabrici održan je i Porodični dan za zaposlene i djecu. I ove godine je Hemofarm slavio svoje jubilarce, a organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine. Za zaposlene organizovani su i zdravstveni pregledi na više medicinskih punktova unutar fabrike, a djeca su posebno bila oduševljena zabavnim i edukativnim programom koje je Hemofarm pripremio za najmlađe