Twitter tužio Muska u pokušaju da ga prisile na preuzimanje kompanije

COMPANY

Twitter je podnio tužbu protiv milijardera Elona Muska u pokušaju da ga prisili da dovrši preuzimanje te kompanije, objavio je predsjednik odbora Bret Taylor.

Twitter je podnio tužbu u Delawareu tražeći od suda da naloži izvršenje preuzimanja prema uslovima dogovorenima s Muskom u maju, pokazuje tužba na 60 stranica koju su objavili američki mediji, javlja dpa.

“Nakon što je napravio javni spektakl i nakon što je predložio i potom potpisao sporazum o spajanju pogodan za prodavce, Musk očigledno vjeruje da je, za razliku od svake druge strane koja podliježe ugovornom zakonu Delawarea, slobodan da promijeni mišljenje, uništi kompaniju, poremeti njene operacije, uništi vrijednost akcionara i ode”, navodi se u tužbi.

Musk objavio da odustaje od kupovine

Musk je u petak objavio da se povlači iz ugovora o kupovini Twittera vrijednog 44 milijarde dolara, pozivajući se na neutemeljene tvrdnje da postoji znatno veći udio lažnih računa na Twitteru od pet posto kako tvrdi kompanija.

Muskovi advokati tvrdili su da Twitter nije ispunio svoje obaveze prema uslovima ugovora da Musku dostavi potrebne podatke za provjeru brojki.

Twitter je odbacio tu tvrdnju, nazvavši Muskovo povlačenje “nevažećim i pogrešnim”.