Warren Buffett lobira za kupovinu izraelskih državnih obveznica

Warren Buffett lobira za kupovinu izraelskih državnih obveznica

Kada Warren Buffett nešto kaže, svijet finansija sluša. Ovoga puta, poznati svjetski multimilijarder sugeriše kupovinu izraelskih državnih obveznica

U službi Izraelske razvojne korporacije, koja je zadužena za izdavanje i prodaju državnih obveznica u SAD-u, Buffett je organizovao susret s investitorima iz SAD-a, Kanade, Meksika i Brazila, s kojima će se sredinom iduće nedjelje susresti na za javnost zatvorenom sastanku u New Yorku. Cilj sastanka je da svakom od investitora proda između milion i pet miliona dolara vrijednih obveznica.

Na sličnom susretu, koji se početkom godine održao u Omahi, Nebraska, Buffett je uspješno plasirao 60 miliona dolara. Na aukciji u New Yorku očekuje se da bi Izrael mogao prodati do 140 miliona dolara u obveznicama.

Buffett posjeduje izraelske obveznice u vrijednosti od 5 miliona dolara. Kupovina izraelskih obveznica predstavlja dobru investiciju i zaslužuje podršku respektabilnih zemalja, naveo je Buffett u zvaničnom saopštenju Izraelske korporacije za razvoj.

Preporučujemo vam i sljedeće: