Ukrajina kažnjena zbog loše organizacije Evrovizije

  • In Muzika
  • 1. July 2017.
  • 590 Views
Ukrajina kažnjena zbog loše organizacije Evrovizije

Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je da je odredila visoku kaznu ukrajinskoj javnoj televiziji zbog loše organizacije takmičenja, kao i zbog zabrane ruskoj pjevačici Juliji Samoilovoj da učestvuje u takmičenju za pjesmu Evrovizije u maju

U skladu s propisima takmičenja odluka o određivanju kazne prenijeta je ukrajinskoj javnoj televiziji UA:PBC koja je prenosila takmičenje, rekao je za Frans pres portparol Evropske radiodifuzne unije, ali nije želio da navede o kom iznosu se radi.

Ukrajinska tajna služba (SBU) je na tri godine zabranila 27-ogodišnjoj ruskoj pjevačici Juliji Samoilovoj da uđe u Ukrajinu zbog koncerta koji je juna 2015. održala na Krimu posle aneksije tog ukrajinskog poluostrva od strane Rusije. Zbog toga Rusija nije imala svog predstavnika i odbila je da prenosi događaj.

Direktor ukrajinske javne televizije Zurab Alasanija je rekao da će se žaliti na tu odluku kod Komiteta za nadzor Evrovizije, ali je dodao da imaju utisak da ta žalba neće ništa promijeniti, i da je koačna odluka već donijeta.

U saopštenju EBU navodi da su organizatori ovogodišnjeg takmičenja za Pjesmu Evrovizije imali ozbiljna kašnjenja koja su stvorila nepotrebne teškoće. Takođe se dodaje da ukrajinska javna televizija nije na odgovarajući način ispunila svoje obaveze kada je riječ o učestvovanju ruske umjetnice.

EBU je zaključila da je cijeli taj slučaj naškodio ugledu takmičenja Evrovizije.

EBU je u saopštenju navela da je ukorila rusku televiziju zato što je odbila da prenosi takmičenje ali je ocijenila da za sada nije potrebno da se ona kazni.

Preporučujemo vam i sljedeće: