Fujitsu izbacio novu liniju Lifebook laptop računara

Computers

Fujitsu je izbacio novu liniju izuzetno mobilnih laptop računara predviđenih da zadovolje promjenjive potrebe poslovnih ljudi, i za radnim stolom i u pokretu

Linija LIFEBOOK U7X7 sastoji se od tri nova lagana laptopa različite veličine, od izuzetno mobilnog ekrana od 12,5 inča do radne mašine od 15,6 inča. Debljine samo 19mm i težine samo 1,3 kilograma, novi LIFEBOOK U727 sa ekranom od 12,5 inča je prvi potpuno ultramobilni laptop kompanije Fujitsu. Isti tanki dizajn krasi i LIFEBOOK U747 sa ekranom od 14 inča i najveći model u novoj liniji, LIFEBOOK U757 sa ekranom od 15,6 inča. LIFEBOOK U7X7 linija laptop računara osmišljena je da zadovolji potrebe svakog načina rada.

Fujitsu je najviše pažnje posvetio lakoći korištenja i nudi klasični ili USB port replikator tip C – olakšavajući korisnicima koji koriste isti radni sto da se priključe na bilo kojem radnom mjestu – kao i interfejse u punoj veličini za mrežu i displeje, čime se eliminiše potreba za nošenjem torbe pune kablova i adaptera koju je lako zaturiti.

Fujitsu se takođe postarao da linija LIFEBOOK U7X7 bude laka za upravljanje, zahvaljujući upotrebi istog BIOS-a, matične ploče i komponenti, što pojednostavljuje upravljanje za IT odjeljenja i doprinosi smanjenju troškova održavanja.

Pošto je nova linija laptopa izuzetno mobilna, Fujitsu je takođe preduzeo mjere kako bi LIFEBOOK U7X7 modeli – i podaci – bili zaštićeni od krađe ili neovlašćenog pristupa. Linija posjeduje vrhunska bezbjednosna svojstva, uključujući integrisani čitač pametnih kartica i TPM 2.0. Opcioni senzor za identifikaciju preko vena dlana koristi Fujitsu PalmSecure tehnologiju kako bi omogućio provjeru identiteta bez lozinki, a može se primijeniti i paralelno sa dodatnim metodama provjere identiteta.

Brojne dodatne osobine poboljšavaju ukupno korisničko iskustvo sa LIFEBOOK U7X7, kao što su ergonomski HD ili opcioni puni HD (FHD) ekrani na dodir bez odsjaja, ojačane šarke ekrana i vrhunsko magnezijumsko kućište za dužu trajnost.

Rudiger Lanto, direktor Odjeljenja za klijentsko računarstvo i internet stvari u kompaniji Fujitsu EMEIA rekao je da maksimalna fleksibilnost, povezanost i bezbjednost su među najtraženijim osobinama savremenih poslovnih laptop računara. Kako dijeljenje radnog stola i rad u pokretu postaju sve popularniji, profesionalci traže sveobuhvatne sposobnosti, dok su poslodavcima potrebni visokoefikasni a pristupačni uređaji koji će istovremeno biti prihvaćeni od strane korisnika i uspješno vršiti svoju funkciju. Ovi zahtjevi su u osnovi filozofije dizajna nove linije LIFEBOOK U7X7. Fujitsu nudi različite modele za svakoga, od menadžera koji je uvijek u pokretu do korisnika kojima je potreban veći ekran ili koji žele da istovremeno rade na dva ekrana.“