Amazon pokreće novi biznis projekat Wickedly Prime

Amazon je nastavio da ulaže u nove projekte i ovog mjeseca, sa svojim posljednje lansiranim biznis modelom – Wickedly Prime

Novi brend Wickedly Prime je namijenjen ekskluzivnim članovima Amazona i označava samo ljude koji imaju interesovanja u oblasti hrane, nudeći ono što biste našli u regularnim prodavnicama. To uključuje Amazonovu vlastitu liniju grickalica, poput kokica, tortilja čipseva, preprženih badema u raznim aromama.

Za razliku od dosadašnjih unosnih poslova, kao što su Happy Belly, Mama Bear and Presto, novonastali brend je prvi koji ima oznaku za affiliate mogućnost nakon nastanka Amazon Elements-a.

Ovakav potez predstavlja strateški odrađenu promjenu u načinu na koji Amazon pristupa manjim i privatnim biznis poduhvatima. Umjesto da ih kreiraju i usmjeravaju nevezano za matičnu kompaniju, čelnici ove svjetski poznate kompanije, odlučili su da Wickedly Prime označe kao ogranak Amazon affiliate programa. Ne samo da sadrži riječ „Prime“ u nazivu, već na svom logou takođe ima i prepoznatljivi Amazonov emotikon. Takođe prilikom pakovanja proizvoda, jasno je naznačeno „Distributed by Amazon Fulfillment Services“.