Zoolanderu 2 najviše nominacija za Zlatnu malinu

Najviše nominacija za „Zlatnu malinu“ osvojili su komedija „Zoolander 2“ sa Benom Stilerom i blokbaster „Betmen protiv Supermena“ sa Benom Aflekom

Najveći broj nominacija za „nagradu“ koja se dodjeljuje najgorim filmskim ostvarenjima u prošloj godini, ukupno devet, dobio je „Zoolander 2“ dok je „Betmen protiv Supermena“ dobio osam nominacija. Pored negativnih kritika, „Betmen protiv Supermena“ zaradio je skoro 900 miliona dolara.

Filmovi „Dirty Papy“ sa Robertom de Nirom, „Gods of Egypt“ i „Idenpendance Day: Resurgence“ nalaze se među favoritima u kategoriji najgoreg filma. De Niro, Džerald Batler, Aflek, Stiler i Henri Kajvil su nominovani u kategoriji najgorih glumaca.

Za najgore glumice će se „takmičiti“ Megan Foks za ulogu novinarke u nastavku filma „Nindža kornjače“, Džulija Roberts za „Mother’ s Day“, Naomi Vots i Šajlin Vudli.

„Zlatna malina“ se dodjeljuje od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova Fondacije „Zlatna malina“, koja parodira američku Akademiju za film i nauku koja dodjeljuje Oskare. Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje.

Pobjednici, koji obično ne dođu na ceremoniju dodjele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara. Do sada su jedini „pobjednici“ koji su došli na ceremoniju dodjele bile Sandra Bulok i Hale Beri.

Dodjela te „nagrade“ obično bude dan prije svečane dodjele Oskare. Ove godine će to biti 25. februara.