Električni Golf za 2017: Više snage, veća autonomija

Restilizovani e-Golf sa jednim punjenjem baterija sada može da prijeđe i do 300 km

Pored redizajna koji je izvršen po ugledu na druge verzije iz familije Golf modela, Volkswagen je unaprijedio i tehničke karakteristike i performanse e-Golfa.

Umjesto pogonske baterije kapaciteta 24,2 kWh, ugrađena je veća od 35,8 kWh. Zahvaljujući tome, e-Golf je povećao autonomiju vožnje koja prema NEDC standardu sada iznosi 300 km. S obzirom da su procjene koje iznosi NEDC obično nešto optimističnije jer se odnose na idealne uslove saobraćaja, očekuje se da će električni Golf u realnim uslovima vožnje bez problema prelaziti oko 200 km prije nego što se baterije isprazne.

E-Golf je sada standardno opremljen novim, Discover Pro multimedijalnim sistemom sa 9,2 inčnim ekranom. Ovaj sistem između ostalog podržava i gestovne komande.

Osim toga, VW je unaprijedio i sadržaje koji se odnose na bezbjednost u vožnji. Električni Golf opremljen je širokim spektrom sistema asistencije, kao što su Front Assist, City Emergency Braking i Pedestrian Monitoring.

U odnosu na verziju prije redizajna, elektromotor je dobio dodatnih 20 konjskih snaga, pa sada isporučuje 136 ks (100 kW), a automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 9,6 s.