Top 6 najboljih telefona na tržištu

U Barseloni se trenutno odvija najveći mobilni sajam na svijetu na kojem su tehnološke kompanije predstavile najjače modele s kojima kreću u osvajanje tržišta

Predstavljamo neke od najboljih smartfona koji su predstavljeni na sajmu u Barseloni.

Sony Xperia XZ Premium i Xperia XZs
Sonijev Premium model je prvi pametni telefon koji dolazi sa najnovijom verzijom Snapdragon 835 procesora i Android 7.1 Nougat procesor. Pored toga odlikuje ga 4K HDR ekran od 5,5 inči, 4GB RAM-a, 64GB memorije memorije. Po specifikacijama ovo je jedan od najjačih modela na tržištu.

Model Xperia XZs dolazi s manjim Full HD ekranom od 5,2 inča, pokreće ga Snapdragon 820 procesor, takođe ima 4GB RAM-a i 64GB memorije, a oba modela imaju zadnju kameru od 19MP sa Motion Eye tehnologijom.

Huawei P10 i P10 Plus
Huawei je visoko podigao ljestvicu za svoje uređaje, a nasljednici modela P9 se mogu pohvaliti boljim hardverom, snažnijim baterijama i dvije Leica kamere koje garantuju vrhunski kvalitet snimljenih fotografija.

Model P10 ima ekran dijagonale 5,1 inča Full HD rezolucije, dok model Plus ima 5,5 inčni 1.440p ekran, a oba uređaja pokreće Kirin 960 procesor. Oba telefona imaju 4GB RAM-a i 64GB memorije koja se može povećati s microSD memorijskih karticama.

Moto G5 i G5 Plus
Poput Sonija i Huaweija, i Lenovo je predstavio dva nova pametna telefona iz Moto G serije. Jedan je klasični telefon sa dijagonalom ekrana od 5 inča a drugi odlikuje ekran od 5,2 inča. G5 pokreće Qualcommov Snapdragon 430, ima 2GB RAM-a i 16/32GB memorije. Rezolucija zadnje  kamere iznosi 13MP, dok prednju odlikju kamera od 5MP.

Moto G5 Plus radi na procesoru Snapdragon 625, ima od 2 do 4GB RAM-a i 16/64GB memorije, kao i kvalitetniju kameru rezolucije 12MP. Oba modela imaju senzor za otiske prstiju, metalna kućišta i posljednju verziju Androida, dok G5 Plus koristi Lenovovu TurboPower tehnologiju za brzo punjenje baterije.

LG G6
LG-u G6 karakteriše veliki ekran dijagonale 5,7 inča. Dolazi sa procesorom Snapdragon 821, vodootporan je, ima dvije kamere, 4GB RAM-a i do 64GB memorije za skladištenje podataka.

Nokia 3 i Nokia 5
Nokia 3 dolazi sa HD ekranom od 5 inča, a pokreće je MediaTek quadcore procesor, ima 2GB RAM-a i 16GB memorije, zadnju i prednju kameru rezolucije 8MP.

Model Nokia 5 ima ekran  od 5,2 inča, procesor Snapdragon 430, 2GB RAM-a i 16GB prostora za skladištenje podataka. Rezolucija zadnje kamere iznosi 13MP, dok se s prednje strane nalazi kamera od 8MP.

BlackBerry KeyOne
Novi Blackberry ima ekran od 4,5 inča, ispod kog se nalazi hardverska tastatura. Kombinacija štedljivog Snapdragona 625 i baterije kapaciteta 3505mAh, trebala bi da osigura duže trajanje baterije u odnosu na konkurenciju. Ovaj uređaj takođe radi na Androidu 7 i dolazi s integrisanim BlackBerryjevim softverom. (Ekonomski)