U Srbiji se prave dijelovi za Ferari

Šapčani prave automobilske dijelove i za Ferrari – ODS Technology planira širenje proizvodnje i nova zapošljavanja

Firma ODS Tehnology koja je ogranak italijanske kompanije TFB, već godinu i po dana u Šapcu pravi dijelove za automobilske gigante, kao što su Fiat, Audi, VW, Ferari i Nisan

Kompanija se bavi izradom automatizovanih sistema za automobilsku industriju, a direktor proizvodnje Saša Stošić kaže da se promjenama dizajna automobila, dobija više posla i pripremaju novi projekti.

– Kada čujete da se u Šapcu proizvode dijelovi za najpoznatije automobilske marke, i da se te komponente izvoze u svijet, znate da je ovaj grad odlično mjesto za ulaganje – rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Ova kompanija u Šapcu posluje duže od godinu i po dana, a svoju halu su zakupili po najpovoljnijim uslovima u Robno-transportnom centru. Proizvode dijelove za renomirane marke automobila, a u njoj rade visokoobrazovani ljudi, što je dokaz da su naši ljudi sposobni da kvalitetno rade za strane firme – naveo je Zelenović.

Firma trenutno zapošljava devet radnika koji rade u tri smjene, ali im je u planu da prošire proizvodnju, kupe nove mašine i zaposle nove radnike.