Liga šampiona: Bajern – Real, Juventus na Barselonu

Fudbaleri minhenskog Bajerna i Real Madrida, zajedno osvajači čak 16 titula prvaka Evrope, sastaće se u četvrtfinalu Lige šampiona kao najzvučniji par poslije žrijeba u Nionu

Aktualni evropski prvak u 62. sezoni najelitnijeg evropskog fudbalskog takmičenja, gostovaće kod Bajerna u prvoj utakmici četvrtfinaka Lige šampiona, što je svojevrsno finale prije finala. Ništa manje neće biti zanimljivo ni u duelu Juventusa i  Barselone, kao i u preostala dva meča Borusija Dortmund – Monako i Atletiko Madrid – Lester. Tako je odlučeno žrijebom u sjedištu Evropskog fudbalskog  saveza u Nionu. Utakmice četvrtfinala igraju se 11. i 12, a uzvratne 18. i 19. aprila, termini polufinala su 2, 3. i 9. i 10. maj, dok je finale u Kardifu 3. juna. Ovo će biti prvi put u istoriji Lige šampiona da se finale održava u Velsu, na stadionu čiji je kapacitet 74.500 sjedišta.

Zanimljivo, u ovoj osmorki Hrvatska ima čak sedam igrača: Luka Modrić i Mateo Kovačić u Realu, Mario Mandžukića i Marko Pjaca u Juventusu. Ivan Rakitić u Barseloni te Šime Vrsaljko u Atletiku i Danijel Subašić u Monaku.