Bali i Tajland pristupačniji od ovog evropskog ljetovališta

Put na Tajland ili Bali koštaće vas manje od Ibice i Palma de Majorke, pokazala su nova istraživanja portala „TravelSupermarket“

Ako pogledate cijene letova, hotela, iznajmiljivanje automobila, obroka – Bali, Tajland i Florida su mnogo pristupačniji od Španije. Britanski portal je pronašao da će četvoročlana porodica uštedjeti čak 800 funti ako izabere Puket umjesto Majorke, a čak 1.240 ako izabere Orlando umjesto Ibice.

Inače, od prošle godine cijene na Baliju i u Orlandu su pale od deset do šesnaest odsto, pa su i cijene obroka pristupačnije nego u Evropi.

Bali je najbolje posjetiti u avgustu kada je prosječna temperatura oko 30 stepeni i kada je najmanja mogućnost za padavine. Puket s druge strane ima veoma varljivo vrijeme, pa je prosječna temperatura oko 32 stepena, ali postoji mogućnost kratkotrajnih pljuskova. Orlando u julu i avgustu doseže temperature i do 33 stepena, a velika je vlažnost vazduha. Ipak, za roditelje s djecom je možda najbolji izbor zbog velikog broja tematskih parkova.