On je sada najuticajniji gejmer Jutjuber

Lider

Forbs je, na novoj listi uticajnih osoba sa interneta, u kategoriji gejmera proglasio JuTjub ličnost, Markipliera, kao najuticajnijeg gejmera na internetu

Mark „Markiplier“ Fišbek je najveća svjetska uticajna ličnost u oblasti gejminga, stoji u izvještaju Forbs magazina.

Markiplier, rođen na Havajima, je JuTjub poznata ličnost, čiji su video snimci sakupili više od sedam milijardi pregleda, te koji je sakupio više od milion dolara u donacijama za dobrotvorne svrhe. On se našao na vrhu liste, koja uključuje imena kao što su PewDiePie, OMGItsfirefoxx i JackSepticEye.

Forbsov The Business of Influence je u svojoj drugoj sezoni pravljenja lista i video materijala o globalnim uticajnim ličnostima u raznim kategorijama. Ovog mjeseca njihova lista uključuje zabavu i putovanja, pored gejminga.

Forbes na ovu listu nije uključio klasične poznate ličnosti sa drugih medija, koje imaju i veliku publiku onlajn, nego samo uticajne ljude koji su napravili svoju slavu preko interneta, te koji su stvarali svoj, originalni sadržaj. Na kraju, bitno je napomenuti da je Forbes ograničio svoju listu na kreatore sadržaja koji uglavnom rade na engleskom jeziku, prenosi Polygon.

Najinteresantnija činjenica u vezi svega ovoga je to da je uspio da svrgne PewDiePie-a, kao gejmer broj jedan na internetu, što je vjerovatno, barem djelimično, zasluga samog PewDiePie-a, koji je svojim ponašanjem i skandaloznim izjavama odgurnuo od sebe veliki broj svojih pratilaca.