Seat bira ime za novi SUV

Automobil

Španski proizvođač je početkom juna pozvao fanove da im pomognu oko naziva budućeg SUV modela sa 7 sjedišta, a nakon dva mjeseca objavljena je lista od devet potencijalnih imena

Novi SUV, treći u gami Seata, koji će zauzeti poziciju iznad modela Ateca, imaće jedno od sledećih imena koja su ušla u uži izbor: Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco i Teide.

Seat je pomoć zatražio od svojih fanova na društvenim mrežama, a specijalno za tu priliku koristi se haštag #SEATseekingName. Proizvođač je postavio i nekoliko uslova koje predloženi nazivi moraju da ispune, a jedan od njih je da ime ima veze sa nekim španskim geografskim pojmom.

Pored toga, oznaka novog SUV-a treba da bude u skladu sa „vrijednostima brenda Seat“, kao i da se lako izgovara na različitim jezicima širom svijeta.

Za nešto više od mjesec i po dana, pristiglo je čak 10.130 predloga, a žiri je odabrao 9 navedenih polufinalista. U Seatu kažu da se na njihov poziv odazvalo preko 130.000 ljudi iz 106 zemalja.

Spisak imena koja će ući u najuži krug prijedloga za izbor oznake novog modela biće objavljen 12. septembra na sajmu automobila u Frankfurtu, a finalno glasanje fanova trajaće od 12. do 25. septembra. Seat će ime svog najvećeg SUV modela saopštiti 15. oktobra.