Kinezi iz Frankfurta kreću u pohod na Evropu

Automobil

Kineski Chery želi da osvoji Stari kontinent, a prvi novi model za evropsko tržište predstaviće u septembru, na frankfurtskom auto-salonu

Ovaj proizvođač automobila namjerava da kupcima u Evropi ponudi seriju modela namijenjenih prije svega mlađoj, urbanoj populaciji.

Prvi iz nove generacije Chery automobila biće kompaktni SUV. Kineska kompanija je objavila tri fotografije kao najavu premijere ovog vozila, koje će se, kako kažu, u prodajnim salonima pojaviti u narednih nekoliko godina.

Chery planira da svoje modele u Evropi ponudi sa savremenim, elektrifikovanim pogonskim sistemima, hibridnim i plug-in hibridnim, ali i čisto električnim motorima.

U svrhu lansiranja modela koji su skrojeni za evropske kupce, Kinezi će otvoriti novi razvojno-istraživački centar koji će se nalaziti u Evropi. Biće to četvrti projektni centar kompanije Chery u svijetu, pored tri postojeća, koja se nalaze u Kini.

Chery je jedan od najvećih kineskih proizvođača automobila. Osnovan je prije samo 20 godina, a do sada je na tržištima izvan Kine prodao preko 1,2 miliona vozila.

U 2016. kompanija je proizvela 700.000 automobila, uz rast od 28 odsto na godišnjem nivou, a od toga 100.000 je završilo na globalnom tržištu.