Novi šef Ubera priznao: Činili greške i žao nam je

Tržište

Novi direktor Ubera Dara Kosrovšahi izrazio je žaljenje zbog grešaka te kompanije, nekoliko dana pošto su vlasti Londona odbile da joj obnove licencu

Kosrovšahi je u pisanoj izjavi upućenoj londonskom listu Ivning standard (Ivning standard) naveo da je kompanija Uber „činila greške“ dok se njeno poslovanje širilo.

On je potvrdio da će Uber uložiti žalbu na odluku gradskih vlasti, ali i da su u kompaniji „svjesni da mora doći i do promjena“.

„Nećemo biti savršeni, ali ćemo vas saslušati, namjeravamo da budemo dugotrajni partneri sa gradovima u kojima pružamo usluge, i poslovaćemo uz pokornost, integritet i strast“, naveo je direktor Ubera.

Londonska uprava za transport (TfL) saopštila je prošle nedjelje da Uber neće moći da organizuje prevoz na ulicama Londona kada mu istakne licence 30. septembra.

Tfl je u obrazloženju odluke naveo da ukida licencu zbog Uberovog pristupa u prijavljivanju teških kriminalnih prekršaja, kako stiče medicinske sertifikate, kao i zbog toga što je regulatornim tijelima onemogućio pun pristup svojoj aplikaciji za pametne telefone.

Uber organizuje prevoz u mnogim svjetskim gradovima preko aplikacije na pametnom telefonu. Često je jeftiniji od regularne taksi službe, ali ga prate mnoge kontroverze, između ostalog, da su vozači koji rade za njega, umiješani u seksualne napade.