Ovo su najbogatiji sportisti svijeta

Sport

Svi znamo da najbolji sportisti svijeta imaju nevjerovatne zarade na godišnjem i mjesečnom nivou, koje se mjere milionima dolara

Nakon samo nekoliko godina bavljenja sportom, oni su sebe i nekoliko generacija unaprijed obezbijedili za čitav život.

Ipak, kao i na svim drugim listama najbogatijih, i na ovoj je došlo do nekih promjena. Mi smo odlučili da vam predstavimo 10 najbogatijih sportista svijeta, koji se nalaze na listi najbogatijih magazina Forbs.

Luis hamilton

Ove godine, Hamilton je ukupno inkasirao 46 miliona dolara, od čega je 38 miliona njegova plata, dok su preostalih osam novčane naknade njegovih sponzora. Ako niste znali, on se bavi auto trkama.

Džejms Harden

Ovaj košarkaš ukupno ima 46.6 miliona dolara, od čega je 26.6 dobio kao platu, a 20 je zaradio reklamiranjem raznih brendova.

Stiven Kari

Stiven Kari, još jedan košarkaš na ovoj listi, ukupno je zaradio 47.3 miliona dolara – 12.3 kao platu, a 35 je dobio od sponzora.

Rori Mekilroj

Profesionalni golf se oduvjek dobro plaćao, pa je tako Mekilroj ove godine zaradio 50 miliona, odnosno 16 miliona dolara plate i 36 miliona od reklamnih ugovora.

Endru Lak

Baš kao i Mekilroj, Endru koji se bavi američkim fudbalom, ove godine je zaradio 50 miliona, od toga 47 miliona dolara plate i 3 miliona od sponzora.

Kevin Durant

Čuveni košarkaš je inkasirao 60.6 miliona dolara, od čega je 26.6 miliona njegova plata, a 34 miliona su naknade za njegove reklamne ugovore.

Rodžer Federer

Čuveni teniser zaradio je 64 miliona dolara, odnosno 6 miliona dolara plate, a 58 miliona od reklamnih sponzora.

Lionel Mesi

Mesi je zaradio 80 miliona dolara, 27 od reklamnih sponzora, a 53 na terenu.

Le Bron Džejms

Najbolji košarkaš današnjice je inkasirao 86.2 miliona – 55 od reklamnih sponzora, a 31.2 od svoje vrhunske igre.

Kristijano Ronaldo

Naravno, Ronaldo je broj jedan na ovoj listi, sa 93 miliona dolara. Njegovi reklamni ugovori su mu ove godine donijeli 35 miliona, dok je na terenu zaradio 58.