Dubai opet pomjera granice – prašuma u hotelu

Lux

Svjetska prestonica luksuza dobija još jedan jedinstven objekat – prvi hotel sa sopstvenom prašumom

Otvaranje je planirano za ovu godinu, a hotel bi trebalo da se prostire na 185.800 kvadratnih metara i da posjeduje vještačku plažu.

Luksuzno zdanje, između ostalog, imaće i bazen na 25. spratu sa staklenim dnom kroz koje će se pružati pogled na ulice Dubaija, najavljena je i vještačka plaža i brojni drugi sadržaji osmišljeni za maksimalan užitak gostiju.

Iza projekta Rosemont Five Star Hotel & Residences stoji kompanija ZAS Architects, a prema nacrtu, hotel će činiti 47-spratna kula, a tik uz nju biće i stambena zgrada iste visine sa oko 280 stambenih jedinica. Od 185.800 kvadratnih metara hotela, gotovo 7.000 biće pod prašumom. Grad poznat po vještačkim ostrvima i arhitekturi koja obara rekorde, u 2018. godini dočekuje projekat vrijedan 550 miliona dolara (450 miliona evra) koji redefiniše luksuz.

Prema navodima idejnih tvoraca ovog do sada nezamislivog ugostiteljskog objekta, i sam dolazak u hotel biće doživljaj. Goste će pozdraviti dinamične trodimenzionalne projekcije koje će ulazni dio pretvarati u prašumu ili ogroman akvarijum.

U foajeu će roboti preuzimati prtljag. Gosti hotela i rezidenti zgrade moći će da uživaju u kuglanju, parku sa trampolinama i brojnim drugim zanimacijama smještenim u zajedničkoj bazi ovih kula bliznakinja.

Na vrhu petospratne baze biće džungla sa vodopadima, potocima i senzornim sistemom za padavine koji će atmosferu činiti nalik na onu u vlažnoj prašumi.