Kluni prodao biznis za milijardu dolara koji je pokrenuo sasvim slučajno

Jedan od najplaćenijih i najpoznatijih holivudskih glumaca Džordž Kluni prodao je svoju kompaniju za proizvodnju alkoholnog pića tekile za milijardu dolara

Kluni je suosnivač firme Casamigos, a prodao ju je lancu Diageo. On je firmu osnovao sa prijateljem Rande Gerberom 2013. godine i to sasvim slučajno. Oni su jedan pored drugog gradili svoje kuće za odmor u meksičkom Kabo San Lukasu i tom prilikom provodeći vrijeme zajedno pili i mnogo tekile.

– Kada si u Meksiku, piješ mnogo tekile. Nakon nekoliko mjeseci i mnogo različitih vrsta tekile, Džordž se okrenuo prema meni i rekao: Zašto ne bismo napravili našu? Jednu koja će za nas biti idealna?“ – rekao je Gerber za CNBC.

To su i uradili uključivši još jednog prijatelja Majkla Meldmana. Sada prodaju brend za potencijalnih milijardu dolara (700 miliona odmah, a još 300 miliona ako se tekila „pokaže kao dobra“).

– Fokusirali smo se na ono što je u boci, a ne na bocu i na njen izgled. Naša boca je jeftina, ali je zato unutra tekila vrhunskog kvaliteta – rekao je Gerber, otkrivajući šta je njihov ključ uspjeha.