Kuća u pustinji: Građevina koja izgleda nestvarno

Iako izgledaju kao slike vizuelizacije, ovu su fotografije stvarne kuće smještene usred kamenog terena kalifornijskog Nacionalnog parka. Kuću je projektovaoarhitekta Kendrick Bangs Kellogg, dok je za zadivljujući interijer bio zadužen dizajner John Vugrin

Kuća posjeduje formu organskog predmeta kreiranog od grupisanih skulpturnih stubova. Postoji neka dvosmislena veza nastala između ekstremnog pejzaža i same kuće, koja kao da izranja između uzvišenih kamenih formacija. U određenim momentima, ovi prirodni elementi probijaju se kroz enterijer i postaju skulpturne komponente uslovljene prostorom.

Ova „dvolična“ strukturna forma dodatno je pojačana nizovima i grupacijama stubova i blokova, zbog čega tehnikom gradnje preklapajućih elemenata, ova kuća djeluje gotovo nemoguća za jasno definisanje. Iako su ovi profinjeni građevinski elementi zatvoreni sa zadnje strane zastakljenim površinama, stiče se utisak kao da je ova kuća potpuno prepuštena svim prirodnim elementima.

Enterijer ovog magičnog arhitektonskog umjetničkog djela, svoju inspiraciju duguje pejzažu i ističe cjelokupnu strukturu kuće, koliko god da je to moguće. Unutra postoji obilje drvenih, kamenih, staklenih i metalnih površina, dok su dizajneri kreirali svaki komad dekora i namještaja, posebno za ovu kuću.

Unutrašnjost ovog doma, između ostalih karakteristika, krasi i trpezarijski sto inspirisan pustinjskim škorpionima, zajedno sa kaminom integrisanim u konstrukcione arhitektonske detalje.

pustinjska-kuca

Najistaknutiji dio ovog enterijera svakako je glavna spavaća soba, koja, njegujući preko potrebnu privatnost, pruža predivne poglede na pustinjski pejzaž. Ispred kuće nalazi se komforna terasa s trpezarijskim prostorom i vodopadom, dok je pejzažna arhitektura ostala u okviru tradicionalnog prirodnog okruženja, točnije, definisana je kamenom, pijeskom i kaktusima.