Kalifornijska vila u srcu prirode

Sagemodern studio dizajnirao je ovu savremenu vilu u šumskom predjelu Kalifornije

Ova vila je dizajnirana kao privatno i opušteno okruženje za jednu porodicu, ima mnogo prostora u svom eksterijeru i predstavlja kombinaciju drveta sa elementima crne boje. U enterijeru je drvo predstavljeno kroz plafon i jedan je od glavnih dekorativnih elemenata. Ovaj dom ima otvoreni plan prostora na svom glavnom nivou, sa ložom, prostorom za sjedenje sa kaminom, kuhinjom i trpezarijom u istom prostoru, što je idealno za veliku porodicu.

luksuz-vila-arhitektura-kalifornija (11)Nadomak dnevne sobe nalazi se natkrivena terasa sa al-fresco trpezarijom, dok u enterijeru, dugački trpezarijski sto odvaja kuhinju od dnevne sobe, a glomazni luster povezuje trpezariju sa otvorenim planom prostora. U kuhinji, ostrvo od tamnog drveta sa barom upareno je sa svijetlo obojenim kuhinjskim elementima i radnim površinama, a u uglu se nalazi kutak za objedovanje.

luksuz-vila-arhitektura-kalifornija (8) Na glavnom nivou vile nalazi se i predsoblje sa prostorom za sušenje cipela i rukavica. Medijska soba je tu kao glavna razonoda za klince koji tu mogu uživati u svojim omiljenim crtanim filmovima. Kućna kancelarija je tu za odrasle, koja svojim pogledom na prirodu inspiriše i budi kreativnost.

luksuz-vila-arhitektura-kalifornija (9)

Gornji sprat ovog doma posvećen je spavaćim sobama. Glavna spavaća soba ima svoj kamin, kupatilo i privatni balkon, dok je dečija soba dekorisana krevetima na sprat i izobiljem ormara i polica.