Svakih 10 minuta u Evropi se proda po jedan Nissan LEAF

Automobil

Godinu dana nakon početka prodaje u Evropi je prodano 26 hiljada električnih vozila Nissan LEAF, a u Norveškoj on je najprodavaniji automobil

Godinu dana nakon početka prodaje u Evropi novi Nissan LEAF najtraženiji je kod kupaca koji prelaze na električna vozila, a već je 26.000 primjeraka dostavljeno kupcima i vozi evropskim cestama – objavljeno je danas iz Nissana. Od ukupnog broja prodanih primjeraka, više od 8000 isporučeno je poslovnim flotama.

Novi model LEAF na vrhu je prodaje električnih vozila u Evropi za svaki od prvih osam mjeseci ove godine, a svakih se 10 minuta širom kontinenta, u prosjeku, proda jedan njegov primjerak.

Novi LEAF bilježi rast prodaje širom Evrope, uključujući na tržištima Austrije, Francuske, Njemačke, Holandije, Portugala i Španije. U Norveškoj je Nissan LEAF postao i najprodavaniji lični automobil 2018., pretekavši sve električne modele i automobile pokretane motorima na unutrašnje izgaranje. U Norveškoj je, inače, 45% svih novih prodanih automobila na isključivo električni pogon.

Nissan LEAF dostupan je na 51 tržištu širom svijeta, a od 2010. godine ovaj je model predvodnik u području električnih vozila s više od 350.000 isporučenih primjeraka.