Rimac u Hrvatsku dovodi južnokorejskog giganta

COMPANY

Hyundai Motor Company i Kia Motors Corporation koji su deo Hyundai Motor Grupe zajedno su uložili 80 miliona evra u hrvatsku kompaniju Rimac Automobili.

Hyundai Motor ulaže 64 miliona eura, a Kia Motors ulaže 16 miliona eura. Prvi zajednički projekti biće na razvoju dva električna vozila visokih performansi do 2020. godine, piše Index.hr.

Ovo je velika vijest za Rimac Automobile, ali i za Hrvatsku jer bi mlada kompanija iz Svete Nedelje trebalo da pomogne južnokorejskom automobilskom gigantu u prelazu na takozvanu čistu mobilnost, a jedna od ključnih mjera za postizanje tog prelaza je elektrifikacija.

Kompanija Rimac, osnovana 2009. godine, se u kratkom roku etablirala kao lider u tehnologiji električnih vozila visokih performansi i kao proizvođač električnih sportskih automobila.

„Ovo je druga posjeta gospodina Čunga našoj kompaniji, što je velika čast za sve nas u Rimac Automobilima. Hyundai takođe najavljuje i dva uzbudljiva projekta koja zajedno razvijamo: električni sportski automobil sa srednje smještenim pogonom i električni hibrid s gorivim ćelijama, za koji će Rimac obezbijediti ključne komponente”, napisao je Mate Rimac na Fejsbuku, vlasnik Rimac Automobila.