Robot ljubimac za vaše mačke

Zar ne bi bilo sjajno kada bi vaša mačka imala svog drugara za igru, koji joj može praviti društvo dok ste vi na poslu? Jedna kompanija je pomislila isto to i kreirala Ebo, pametnog robota koji će zabavljati vašu ljubimicu i činiti je srećnom kada joj vi niste na raspolaganju. Osmišljen kao kompanjon za vaše ljubimce, Ebo robot je visok malo više od dva inča, a dizajniran je tako da se kreće kroz jednu prostoriju, navodeći vašu macu da se kreće zajedno sa njim.

Genijalni robot koristi senzore kako bi izbjegao prepreke, a opremljen je tako da pamti ponašanje vaše mačke i razvije nove pokrete. On može imitirati žive stvorove uz pomoć algoritma zvuka, pokreta i svjetlosti, a kada potroši svoju bateriju, sam će se otkotrljati do stanice za punjenje.

Jedinstveni robot sadrži 1080p kameru, mikrofon, Wi-Fi konekciju, automatsko dokovanje/punjenje, samostalni AI, kao i softver koji prati aktivnost i raspoloženje, što vlasnici robota i mace mogu ispratiti putem posvećene Ebo aplikacije. Vlasnici mace takođe mogu na ovaj način pratiti zdravlje svoje ljubimice i napraviti njene fotografije uz pomoć robota, čak i kada nisu u njenoj blizini.

Ebo robot je lansiran prošle nedelje na popularnom sajtu Kickstarter, a već sada je sakupio 100.000 dolara za proizvodnju. Očekuje se da će u narednim nedeljama sakupiti još više.