Brat Pabla Eskobara želi da pokaže da sklopivi pametni telefoni mogu biti neuništivi

Nekategorizovano

Sklopivi pametni telefoni s fleksibilnim ekranima postaju sve učestalija pojava na tržištu, poput Samsungovog Galaxy Folda, Motorole RAZR i Huaweijevog Mate X-a.

No, s njima postoji nekoliko problema, poput previsoke cijene i problema s pouzdanosti. koji idu do te mjere da je Samsung morao povući svoj Galaxy Fold i usavršiti ga prije prodaje. Ipak, postoji neko ko uvjerava da može riješiti taj problem, a to je ni više ni manje nego li brat kolumbijskog kralja kokaina Pabla Escobara, Roberto Escobar.

Telefon Pablo Escobar Fold 1 (da, zaista se tako zove), koštaće samo 350 dolara, a Escobar kaže da je telefon mnogo otporniji od Galaxy Folda. U razgovoru za Digital Trends, Escobar je ispričao da je ekran izrađen od “posebne vrste plastike”, koju je “jako teško oštetiti”.

Međutim, možda je najbolja stvar u cijeloj priči ambicioznost gospodina Escobara. On, naime, ne želi s trona da skine Samsung, već cilja na Apple. “Rekao sam mnogim ljudima da ću biti bolji od Applea. Ja ću to učiniti. Neću prodavati telefon preko mobilnih mreža, već ću ga prodavati kupcima direktno za 350 dolara, umjesto da naplaćujem nekoliko hiljada kao Samsung i ostali. To je moj cilj. Pobijediti Apple, a to ću učiniti sam, kao što sam uvijek sve napravio sam”, ispričao je Escobar.

Usput je takođe najavio da će tužiti Apple 6. januara 2020. za 30 milijardi dolara, a na tužbu je do sada već potrošio milion dolara. Što se samog telefona tiče, specifikacije nisu loše. Doduše, pokreće stariju verziju Androida, Android 9, no ima snažniji procesor iz Snapdragon 8 serije. Opremljen je s dva 7,8 inčna ekrana, dvije kamere, senzorom otiska prsta i sa 128 GB prostora. Ako se odlučite kupiti njegov mobitel (i ako ikada dospije u prodaju), u ponudi će biti i snažnija verzija od 512 GB pohrane za 500 dolara.