Zoom se monetizuje i kroz kriptovalute

Gadget

Sa povećanjem broja korisnika pojavio se i problem naplaćivanja usluga, pa korisnici na različite online seminare mogu da se prijavljuju tako što participaciju uplaćuju preko PayPal-a, ali se javila i potreba za integrisanjem drugih metoda plaćanja, piše PC Press.

Tako su mnogi korisnici ali i vlasnici kompanija, poželjeli da u svoje Zoom profile integrišu opcije za plaćanje usluga, te je kompanija 2key Network razvila način pod imenom SmartSessions koji korisnicima koji nemaju premijum naloge omogućava da u svoje profile integrišu način za plaćanje kriptovalutama. SmartSessions se povezuje direktno na Zoom API, i u vezi je sa Ethereum blockchain-om.

Proizvod kompanije 2key Network lansiran je prije nekoliko dana, te Zoom korisnicima već omogućava da svoje usluge naplaćuju u kriptovalutama, i kreatori ističu da se sistem lako aktivira i da ne zahtjeva specijalna znanja. Oni koji u vrijeme koronavirusa dobijaju različite usluge preko Zoom servisa sada mogu da plaćaju i na ovaj način, a sredstva se šalju direktno u digitalne novčanike pružalaca usluga.