Snažan pad akcija Zoom-a nakon vijesti o razvoju vakcine

Ekonomija

Akcije Zuma opale su za 17,4 odsto, pored toga Amazon je opao za 5,1 odsto, Netfliks za 8,6 i akcije Šopifaja (Shopify), kompanije za internet trgovinu, opale su za 13,6 odsto.

Vrijednosti ovih akcija opale su nakon što su Fajzer i Biontek (Pfizer i BioNTech) izvijestili da je njihovo rješenje, vakcina protiv koronavirusa pokazalo stopu efikasnosti od 90 odsto u sprečavanju infekcija tokom testiranja u finalnoj fazi.

“Mislim da možemo vidjeti svetlost na kraju tunela”, rekao je predsednik i izvršni direktor Fajzera doktor Albert Burla za CNBC.

Trgovci su ove godine nagomilavali akcije Zuma, Amazona, Netfliksa i Šopifaja, dok je pandemija harala i sprečavala većinu ljudi da napuste domove.

Prije vijesti o vakcini, akcije Zuma su tokom godine skočile su rekordnih 635 odsto.

Nedavno, bezbjednosne prakse Zuma našle su se pod lupom saveznih i državnih zvaničnika u Americi dok je njegova upotreba eksplodirala tokom pandemije.

FTC je glasao za nagodbu, koja zahtijeva od Zuma da:

  • Uspostavi sveobuhvatan program bezbjednosti koji uključuje procjenu potencijalnih rizika i razvijanje zaštitnih mjera protiv tih rizika na godišnjoj osnovi,
  • Da se zaštiti od neovlašćenog pristupa svojoj mreži zaštitnim mjerama kao što je višefaktorska autentifikacija i
  • Ažurira softver radi rješavanja sigurnosnih nedostataka.

Zum se složio da pojača svoju bezbjednosnu praksu kako bi riješio navode Federalne komisije za trgovinu (FTC) da je kompanija za video konferencije zavarala potrošače u vezi sa zaštitom koju nudi, javlja Axios.