Payoneer sklopio sporazum sa eBay-om

Tržište

Payoneer, globalna platforma za plaćanja i elektronsku trgovinu koja podstiče rast miliona digitalnih biznisa širom svijeta, objavio je da je pokrenuo saradnju sa eBay-om kako bi prodavcima u odabranim zemljama omogućio da budu plaćeni za ono što prodaju na eBay platformi.

eBay se udružio sa Payoneerom u okviru svoje misije modernizacije platforme, pojednostavljenja njenog funkcionisanja i lakše naplate za prodavce širom svijeta.

Uz pomoć Payoneera, prodavci na eBayu će imati brži pristup sredstvima, veću fleksibilnost u upravljanju naplatama u različitim valutama i bolji pristup potencijalnim kupcima preko različitih međunarodnih eBay sajtova.

Payoneer će od aprila 2021. godine upravljati naplatama eBay prodavaca iz Kine, dok će eBay proširiti upravljanje plaćanjima širom svijeta. eBay i Payoneer namjeravaju da ovu uslugu uvedu i u drugim zemljama tokom ove godine.

Payoneer je sklopio ovaj sporazum nakon najave da će postati postati javno akcionarsko društvo kasnije ove godine zahvaljujući poslovnom aranžmanu sa jednom kompanijom za preuzimanja u posebne svrhe. Talas digitalizacije koji se ubrzao tokom pandemije je dodatno istakao važnost nesmetane globalne trgovine, s obzirom da sve više kupaca i prodavaca trguje na međunarodnom nivou.

Payoneer je tokom 2020. godine obradio platne transakcije u vrijednosti od 44,4 milijarde dolara, što je 53% više nego 2019.

“Čast nam je što smo postali partner eBaya, istinskog pionira i giganta u svijetu elektronske trgovine”, izjavio je Scott Galit, generalni direktor Payoneera. “Mi i naši klijenti u potpunosti podržavamo njegov cilj stvaranja pojednostavljene, moderne platforme za lakšu prekograničnu trgovinu. Naša misija kao kompanije koja podstiče trgovinu je da sarađujemo sa prodavcima na svakoj platformi gdje obavljaju transakcije. Radujemo se zajedničkom radu sa eBayom na pružanju najboljeg mogućeg iskustva za prodavce širom svijeta.”

“Upravljanje plaćanjima na našoj platformi je ključna komponenta unapređenja eBay iskustva za naše klijente”, dodala je Alyssa Cutright, potpredsjednica za globalna plaćanja u eBayu. “Drago nam je što ćemo biti partner Payoneeru u vrijeme ovakvog rasta obje naše kompanije. Zajedno ćemo iskoristiti veliki zamah koji je elektronska trgovina doživjela tokom prethodne godine i pomagati prodavcima da vrše međunarodne transakcije sa kupcima na fleksibilan i bezbjedan način, preko jednostavne, moderne platforme.”

Nikola Mehandžić, Business Development Director Payoneera u Srbiji, rekao je da kompanija ulaže velike napore da pomogne razvoj međunarodnih biznisa, te da je partnerstvo sa eBayom jasan dokaz toga, prenosi BiznisInfo.ba.

“Ovo strateško partnerstvo omogućit će ljudima širom svijeta da lakše trguju i obavljaju transakcije. E-commerce zajednica u balkanskom regionu već je značajna, sa hiljadama lokalnih preduzeća koja prodaju na međunarodnom tržištu. Kako se digitalizacija trgovine ubrzava kao rezultat COVID-a, vjerujemo da ćemo i u narednoj godini bilježiti eksplozivan rast iz ovog regiona. Zahvaljujući ovoj novoj saradnji, e-commerce prodavci koji koriste eBay imat će brz pristup svojim sredstvima u više valuta, što će im omogućiti da razvijaju svoje poslovanje i iskoriste globalnu priliku”, zaključio je Mehandžić.