I oni su došli na red: Zaposleni u Google-u dobili poruku

COMPANY

Pre dva dana Sundar Pičai, direktor Alphabet (Google) kompanije, poslao je poruku zaposlenima sa namjerom da ih informiše o kompanijskim novitetima.

Kada su otvorili svoje poruke, zaposleni su imali šta da pročitaju – Google se pridružuje nizu poslovnih giganata koji će 2022. i do daljnjeg primjenjivati ’štedljive’ pakete mjera. Pičai je najavio da će kompanija usporiti sa zapošljavanjem novih kadrova kao i da će se bitno smanjiti troškovi i budžeti. Mjere se preduzimaju zbog sve lošijih ekonomskih uslova.

Ovo je cijela poruka koju je ’googlerima’ poslao Sundar Pičai u kojoj ih informiše o novim kompanijskim potezima.

Zaposleni u Google-u dobili poruku

Zdravo Googl-eri,

Teško je povjerovati da smo već premašili pola 2022. godine. Koristim priliku da vam svima zahvalim na sjajnom radu i da vam svima prenesem kako moji lideri i ja vidimo naredni period.

Neizvjesna globalna ekonomska perspektiva je na prvom mjestu. Kao i sve kompanije, nismo imuni na ekonomske prepreke. Ako nešto cenim u ovoj našoj kulturi je da ove vrste izazova nikada nismo posmatrali kao prepreke. Naprotiv. Vidimo ih kao priliku da pojačamo fokusi da dugoročno investiramo.

U ovim trenucima, okrećem se našoj misiji: da organizujemo svjetske informacije i učinimo ih univerzalno dostupnim i korisnim. To je upravo ono što me je inspirisalo da se pre 18 godina pridružim kompaniji. Zato sam i dalje optimističan kad je u pitanju uticaj koji možemo da ostvarimo u svijetu. Znanjem i računarskim vještinama vodimo našu misiju naprijed. To su sočiva kroz koja gledamo kada odlučujemo gde da investiramo – bilo da je u pitanju pretraga, Cloud, YouTube, platforme, hardveri, timovi koji ih podržavaju ili AI koja omogućava korisnije proizvode i usluge.

Ljudima i drištvu pomažemo kada se fokusiramo na ono što najbolje radimo. Investicije koje smo napravili ove godine upravo oslikavaju ovu našu ideju. Samo u drugom kvartalu dobili smo 10 hiljada novih zaposlenih u Google-u i za treći imamo veliki broj obaveza i zadataka. Ovo su vanserijski rezultati i uzbuđeni smo zbog dugoročnih mogućnosti čak i u nesigurnim vremenima.

Zbog dosadašnjeg napretka, usporićemo tempo zapošljavanja do kraja godine, dok ćemo i dalje podržavati naše najvažnije prilike. Ove i naredne godine usredsredićemo se na zapošljavanje novih inženjeratehničara i drugih kritičnih stručnjaka i potrudićemo se da talenti koje dovedemo budu usklađeni sa dugoročnim prioritetima.

Od sada, kada idemo dalje, moramo biti preduzimljivijibržiizoštrenog fokusa. Moramo da pokažemo veću glad nego u danima kada je bilo sunčano. U jednim slučajevima to će značiti konsolidaciju tamo gdje se ulaganja preklapaju. U drugim, značiće pauziranje razvoja i novo raspoređivanje resursa na područja višeg prioriteta. Da kompaniju učinimo djelotvornijom zavisi od svih nas. Otvorićemo nove načine i puteve da se svi uključite i podijelite ideje kako biste pomogli i zato ostanite tu.

Oskudica rađa jasnoću – to govorimo još od najranijih dana Google-a. To je ono što pokreće fokus i kreativnost i što na kraju dovodi do boljih proizvoda koji pomažu ljudima širom svijeta. To je prilika koja je sada ispred nas i uzbuđen sam jer smo u jednom ovakvom trenutku.

Sundar“

Izvor: Bonitet.com