Najveća svetska kripto-mjenjačnica stiže u Srbiju

CAPITAL

Korisnike najveće kripto-mjenjačnice na svijetu, Binance, iz Srbije juče je pozitivno iznenadio e-mail u kom su obaviješteni da je mjenjačnica otvorila grupu na čet aplikaciji Telegram isključivo za ovdašnje tržište.

Korisnici Binance-ovih usluga iz Srbije, tj. oni koji su se do sada učlanili u grupu, pokrenuli su polemiku da li ovo znači i dolazak ove mjenjačnice na naše tržište, a administratori grupe dali su potvrdan odgovor.

– Istina je. Dolazimo u Srbiju, napisao je u četu jedan od administratora grupe.

Najveća kripto-menjačnica na svijetu, Binance, osnovana je 2017. godine u Kini od strane Čengpeng Žaoa, poznatijeg kao CZ. U septembru iste godine mjenjačnica se preselila u Japan, nakon što su kineske vlasti krenule sa tvrdom regulacijom kripto sektora.

Već u januaru 2018. godine, Binance je postao najveća kripto-mjenjačnica u svijetu, da bi 2021. godine probili rekord u dnevnom obimu transakcija u vrijednosti od čak 76 milijardi dolara. Nakon puštanja u opticaj sopstvenog tokena, BNB, ova kriptovaluta postala je treća na svijetu po količini transakcija, odmah iza Bitkoina i Ethera.