Hemofarm dobio priznanje „Najbolji poslodavac” za 2023.

COMPANY

Kompanija Hemofarm je, drugu godinu zaredom, dobitnik priznanja „Najbolji poslodavac“ (Top Employer) koje dodjeljuje Institut Top Employers, za uslove koje pruža zaposlenima u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

U isto vrijeme, STADA grupa je proglašena za Najboljeg poslodavca u Evropi.

Sertifikacija za Najboljeg poslodavca ukazuje na posvećenost Hemofarma boljem svijetu rada, jer realizuje odlične politike i prakse ljudskih resursa, kao i brojne pogodnosti koje pruža za razvoj svojih zaposlenih. Hemofarm je, potvrđivanjem ovog sertifikata, dokazao da je dio poslovne zajednice, koja je prepoznata kao lider po kreiranju dobrih uslova za svoje zaposlene. 

– Priznanje ’Top Employer’ je posljedica gradnje uspješnog tima i konstantnog ulaganja u njega. Kod ulaganja u tim podrazumijevam različite faze koje taj proces zahtijeva, od stvaranja dobrih uslova za naše radnike, preko kvalitetnog radnog okruženja, do edukacije zaposlenih. Naglasio bih i da je prednost za Hemofarm što imamo univerzitetsku bazu u Banjaluci i Sarajevu za kvalitetan kadar svih profila koji u budućnosti mogu svoju karijeru ostvariti kod nas. Ovo priznanje koje dobijamo drugu godinu zaredom, predstavlja potvrdu da radimo dobar posao i veoma smo ponosni na njega- rekao je Saša Urošević, direktor Hemofarma u BiH.

Hemofarm je ostvario maksimalne rezultate kada su u pitanju digitalizacija HR funkcije, svrha i vrijednosti, održivi razvoj, strategija, kao i poštovanje različitosti i inkluzije. Hemofarm je jedna od dvije kompanije koje je dobila ovo priznanje u Bosni i Hercegovini, jedna od osam kompanija u Srbiji i jedina u Crnoj Gori. 

Generalni direktor organizacije Top Employers Institute David Plink je izjavio da su ovogodišnji dobitnici priznanja uvijek pokazivali da brinu o razvoju i dobrobiti svojih zaposlenih i da oni time kolektivno obogaćuju tržište rada. Sertifikat „Najbolji poslodavac” (Top Employer), jedno je od najznačajnijih priznanja u oblasti ljudskih resursa koje se dodjeljuje kompanijama koje ispunjavaju stroge svjetske standarde u odnosu prema svojim zaposlenima. Osnovan prije više od 30 godina, Top Employers Institute je sertifikovao 2 053 organizacije iz 121 zemlje/regiona. Sertifikovani Najbolji poslodavci imaju pozitivan uticaj na živote više od 9,5 miliona zaposlenih na globalnom nivou.