Italijani žele da grade fabriku municije u Crnoj Gori

Region

Italijanska kompanija Italsistem zainteresovana je za višemilionska ulaganja u Crnu Goru u domenu namjenske industrije. Kako prenose lokalni mediji, to se odnosi na fabriku municije.

Kako je saopšteno, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Krsto Perović i savjetnica predsjednika Vlade za investicije Marija Krgović sastali su se danas sa predstavnicima ove kompanije.

Predsjednik Italsistema, Lorenco Bartolini predstavio je danas investicioni program vrijedan tri miliona evra, koji bi podrazumijevao pokretanje proizvodnog pogona za municiju, izvozno orjentisanu sa fokusom na tržište SAD i ostale zemalje članice NATO.

– Italija i Crna Gora imaju tradicionalno dobre odnose, koji će se značajno unaprijediti intenzivnijom saradnjom u oblastima od zajedničkog interesa i realizacijom projekata poput ovoga – kazao je Perović.

Italsistemi je italijanska kompanija osnovana u Rimu sa idejom da unaprijedi usluge u sektoru proizvodnje municije. Prisutni u više od deset zemalja širom svijeta, prenosi RTCG.