Murinjo: Spreman sam da budem u Junajtedu još 15 godina

  • In Sport
  • 19. July 2017.
  • 931 Views
Murinjo: Spreman sam da budem u Junajtedu još 15 godina

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo planira da ostane u engleskom velikanu još 15 godina i ostavi trag kao što je legendarni Ser Aleks Ferguson

Portugalac je prošlog ljeta stigao na Old Traford i već u prvoj sezoni osvojio tri trofeja – Ligu Evrope, Liga kup i Komjuniti šild.

– Spreman sam za takav poduhvat, da budem još 15 godina u Mančesteru, želim da ostanem toliko. Zašto da ne? –  rekao je 54-godišnji Murinjo za ESPN.

Murinjo je došao u Mančester kao nasljednik neuspješnih menadžera Dejvida Mojesa i Luja van Gala koji su došli nakon 27-godišnje ere Fergusona.

– Karijera Fergusona je jedinstvena. Mislim da niko ne može da je dostigne i vodi isti klub toliko godina, pa čak ni da bude u istoj ligi. Posljednji sa sličnom pričom je Arsen Venger, ali toga u modernom fudbalu više nema. Ako imaš uspjeh ostaješ, u suprotnom ideš – poručio je Murinjo.

Gdje god da je radio Murinjo je osvajao titule i bilježio uspjehe, tako je bilo u Portu, Čelsiju u dva navrata, Interu, Real Madridu, a u prvoj sezoni na Old Trafordu je nagovijestio isti epilog.

Preporučujemo vam i sljedeće: