Lanaco u Elite evropskom društvu

Lanaco je prva kompanija iz BiH koja je uzela učešće u Elite programu Londonske berze i kroz ovaj program omogućila pristup finansijskom tržištu, bankarskom sektoru i unaprijeđenju softverskog inženjeringa. Lanaco je ovim ulaskom prepoznata kao jedna od najprestižnijih kompanija u Evropi

„Pridružili smo se Elite programu kako bi samu kompaniju podigli na novi nivo poslovanja, kakav je u svjetskim okvirima. Elite predstavlja izvanrednu platformu koja će nam pomoći u povezivanju sa evropskim liderima, u svim granama industrije. Lanaco uz pomoć Elite programa želi da bude vidljiv svim evropskim kompanijama, sa kojima sada i u buduće želimo da ostvarimo poslovne ciljeve na globalnom nivou“, naveo je Dragan Ninić, menadžer sektora za razvoj poslovanja kompanije Lanaco.

Kompanija Lanaco je svoju šansu dobila zahvaljujući prijedlogu UniCredit Bank Banja Luka, jer je u pomenuti program moguće ući samo putem preporuke.

Učešće kompanije Lanaco u Elite programu biće od velikog značaja i za domaću poslovnu zajednicu, koja je dobila svog predstavnika u elitnim poslovnim krugovima.

„Upravo zahvaljujući snazi i kapacitetu UniCredit Grupe i mi smo dobili priliku da našim klijentima iz Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine ponudimo učešće u Elite programu, koji nudi podršku u procesu rasta i razvoja kompanija, te pristup inovativnim uslugama. Ovaj program obezbjeđuje ambicioznijim, evropskim srednjim i malim poduzećima priliku da budu prepoznati na međunarodnom tržištu, da se upoznaju sa širim skupom finansijskih instrumenata, da upoznaju jedni druge, razmjene ideje i najbolje prakse, ali i da se upoznaju sa investitorima koji im mogu pomoći u daljem razvoju“, poručila je Marina Marjanović Stupar, direktorica marketinga i komunikacija UniCredit Bank Banja Luka.

Program Elite namijenjen je malim, srednjim i velikim preduzećima, kojima pomaže da se kroz pristup dugoročnim mogućnostima finansiranja što bolje pripreme za narednu fazu svog razvoja, a djeluje na principu tutorstva i učesnici imaju direktan pristup finansijskoj zajednici. Kompanije imaju priliku da se međusobno povezuju i sarađuju, razmjenjuju iskustva te zajedno kreiraju poslovne planove.

Od 2012. godine, u ovom programu je preko 400 kompanija iz cijele Evrope, sa kojima radi preko 150 savjetnika i preko 100 investitora.

Elite zajednica danas zapošljava okuplja preko 140.000 zaposlenih u 30 sektora, i ostvaruje godišnji promet od 33 milijardi eura.