Forbesova lista najuticajnijih ljudi ispod 30. godina

Objavljena je godišnja Forbesova lista najuspješnijih preduzetnika, inovatora i vizionara mlađih od 30, a neka od imena na popisu itekako su poznata. Među njima su Kylie Jenner (19), Margot Robbie (26) i Evan Rachel Wood (29).

Ukupno je odabrano 600 mladih ljudi, po 30 osoba u svakoj od dvadeset kategorija, a tu ima mnogo poznatih lica. Najviše ih je u grupi “Hollywood & Entertainment” gdje možete pronaći Margot Robbie koja je imala uspješnu godinu najviše zahvaljujući filmovima “Legenda o Tarzanu” i “Odred otpisanih”, ali i ličnoj produkcijskoj kući LuckyChap Entertainment kao i Evan Rachel Wood koju je u ovo društvo lansirala uloga u serijalu “Westworld”, kanala HBO koji obara rekorde gledanosti.

Kylie Jenner na popisu se našla među najuspješnijim mladim preduzetnicama jer je njena kozmetička firma “Kylie Cosmetics Line” u 2016. ostvarila ogromnu dobit pa je s tim preduzetničkim projektom, prema Forbesovim procjenama, postala druga osoba iz klana Kardashianovih koja najbolje zarađuje. Na vrhu je, naravno, Kim Kardashian.

Sve veća prisutnost i značaj digitalnih medija olakšao je put na ovaj popis mnogim mladim „internet senzacijama“, beauty i modnim blogerima među kojima je 21-godišnja blogerka Bethany Mota i 24-godišnja Danielle Bernstein autorka bloga WeWhoreWhat.