Huawei tokom prošle godine isporučio 139 miliona telefona

Huawei je u 2016. godini isporučio ukupno 139 miliona telefona širom svijeta, što je povećanje za 29 posto u odnosu na 2015. godinu

Mobilno poslovanje Huaweja raste brže od prosjeka u industriji uprkos jakoj konkurenciji, poručio je Richard Yu direktor potrošačkog odjeljenja Huaweia, tokom svog govora na CES 2017 sajmu. Koliko je ovo dobar rezultat govori i činjenica da je globalni rast isporuka smartfona u 2016. godini bio svega 0,6 posto, navela je istraživačka kompanija IDC.

Ukupna prodaja potrošačkih proizvoda kompanije Huawei dostigla je 25,7 milijardi dolara, što je povećanje od 42 posto u odnosu na prethodnu godinu. Yu je ukazao na to i da su Huaweovi flagship modeli smartfona Huawei P9, Huawei P9 Plus, Huawei Mate 9 i Honor 8, imali veoma dobar prijem na tržištu.

U 2017. godini Huawei će nastaviti da razvija pametne uređaje sa naprednim senzorima i inteligentnim sistemima prepoznavanja glasa. U međuvremenu, Huawei je postigao sporazum o strateškoj saradnji sa kompanijama Google i Amazon kako bi ušao u AR/VR industriju.